De Denon Home Series biedt luidsprekers van topkwaliteit, ontworpen met functionaliteit en esthetiek in het achterhoofd. Het draadloze ontwerp stelt je in staat om elke luidspreker vanaf één bron te bedienen via Bluetooth, wat betekent dat iedereen tegelijk van het geluid kan genieten zonder dat er een onhandige ontvanger op je tafel of aanrecht staat!

Denon heeft de perfecte draadloze luidsprekers voor iedereen die thuis wil genieten van muziek van hoge kwaliteit. Je kunt kiezen tussen slimme luidsprekers met een unieke afwerking die naadloos opgaat in je interieurontwerp, of grotere versies die bedoeld zijn voor grote kamers met een zwaar geluidsgebruik. En als je gebruik wilt maken van Denon’s multiroom-systeem, dan zou dit product een geweldige aanvulling zijn omdat het je in staat stelt om al je compatibele apparaten aan te sluiten en verschillende nummers te streamen door meerdere kamers in je huis!

Denon home

Denon HEOS multiroom-systeem

Er zijn zoveel manieren om naar muziek te luisteren, van oordopjes tot enorme hifi-systemen voor lottowinnaars. Verreweg de populairste optie is echter een draadloos multiroom-systeem dat bestaat uit speakers en audio-apparaten die je kunt combineren met een app op je telefoon of tablet. Je kunt deze speakers in verschillende kamers in je huis plaatsen, maar ze ook groeperen op momenten dat dat nodig is, bijvoorbeeld als iedereen dezelfde muziek wil horen terwijl ze zich ontspannen.

De multiroom flexibiliteit van Denon Home, het streaming en multiroom aanbod van het Japanse bedrijf, is één van zijn beste eigenschappen. Hoewel het pas sinds eind 2019 bestaat onder een andere naam (HEOS), is dit systeem gemaakt met veel compatibele apparaten in gedachten, wat je een voordeel geeft ten opzichte van andere merken die misschien niet zo veel te bieden hebben. De software is ook zeer volwassen omdat het al langer bestaat dan alleen vorig jaar, dus gebruikers kunnen meer verwachten van hun nieuwe aankoop als ze ervoor kiezen om in plaats daarvan een product van een ander merk te nemen!

Een multiroom-systeem kan u een grote flexibiliteit bieden wat betreft de plaats waar uw luidsprekers en apparaten zich in het hele huis bevinden. Het geeft je echter ook unieke keuzes voor het luisteren naar muziek die andere systemen misschien niet bieden. Met Denon Home kunnen luisteraars bijvoorbeeld de streamingservice van hun voorkeur gebruiken, zoals Spotify of Bluetooth-streaming, in plaats van ze te dwingen tot één enkele optie.

De 4 Denon Home modellen

Naast de vier apparaten die Denon Home bevat, zijn er nog veel meer die ermee samenwerken. Daartoe behoren hifi-apparaten en AV-ontvangers van Denon en Marantz. Hoewel je je dit op het eerste gezicht misschien niet realiseert omdat het een beperkt gamma lijkt wanneer je alleen kijkt naar wat er beschikbaar is via Denon home, kunnen deze producten veel bredere mogelijkheden bieden dan ze op zichzelf lijken.

Er zijn vele manieren om een muzieksysteem voor thuis te bouwen omdat elke woonsituatie anders is. Sommige mensen hebben surround luidsprekers in de woonkamer, en anderen geven de voorkeur aan een soundbar bij hun TV met kleine luidsprekers geplaatst door het hele huis. Een exact aantal weten we niet, maar het ligt ergens rond de dertig-veertig producten die goed samen zouden werken (als je je eigen combo probeert samen te stellen).

Het is goed om te weten dat elk compatibel HEOS- of Denon Home-apparaat dezelfde streamingmogelijkheden en functies biedt via hun app, met slechts een paar verschillen.

Er zijn vier modellen beschikbaar bij Denon:

  • De Home Sound Bar 550, die een exclusieve afwerking en surround effect heeft;
  • De Home 350, een stevige optie voor grotere kamers zonder aparte installatie is;
  • Ten slotte is er ook nog de compacte maar zeer goed klinkende Home 250.
  • Het supercompacte Denon Home 150-model van deze serie is perfect voor kleine ruimtes zoals slaapkamers.

Denon Home speakers samenvoegen

Een van de beste dingen aan deze luidsprekers is dat ze kunnen worden gecombineerd tot een stereopaar. Als u ze op ongeveer 2-3 meter afstand van elkaar plaatst, klinkt uw muziek meeslepender en fijner dan ooit tevoren. Indien nodig kan je ze gemakkelijk samenvoegen of later weer scheiden. Deze Denon Home Speakers hebben hun naam als “flexibel” echt verdiend.

Draadloze luidsprekers zijn geweldig voor het creëren van een meer meeslepende ervaring. Als u bijvoorbeeld een grote kamer hebt of de voorkeur geeft aan een nog dieper basgeluid, kunt u uw luidspreker voor thuis combineren met een andere enkele luidspreker of een stereopaar en een draadloze subwoofer om 1.1- en 2.1-systemen te creëren die een rijk geluid produceren zonder dat er draden in de weg zitten!

Bediening via mobiele App

Met het Denon Home systeem kun je muziek afspelen op je tablet of smartphone via AirPlay 2. Dit is een geweldige optie voor iPhones en iPads omdat het gebruikers toelaat om te streamen van allerlei verschillende bronnen zoals streamingdiensten zoals Spotify of games die gespeeld worden op een iPad.

De app is de beste vriend van een mobiel apparaat als het gaat om multi-room audio. Hij biedt twee belangrijke dingen: luidsprekerselectie en -groepering (als je meerdere apparaten in huis hebt, natuurlijk), en muziekselectie. Maar vergeet niet dat het ook fungeert als een afstandsbediening voor uw AV-apparaat!

Het groeperen van bijvoorbeeld de Denon Home 150 met een stereopaar Home 250’s is eenvoudig: je sleept gewoon de ene luidspreker op de andere. Vervolgens kunt u het volume regelen door de luidsprekers afzonderlijk of samen te slepen voor een meeslepende surround sound-ervaring!

De app heeft ook een derde tabblad waar je kunt zien wat er op dat moment wordt afgespeeld. Als het streaming muziek is, verschijnen de albumhoes en informatie. Gaat het hier om tv-geluid? Als het gebruik van een Denon Home Soundbar bijvoorbeeld je Netflix-avond beter maakt dan zie je hier relevante snelkoppelingen om ook voor die situatie verschillende geluidsmodi te kiezen! De app past zich aan de behoeften van elke gebruiker op elk moment aan, zodat ze de best mogelijke ervaring hebben met hun audiosysteeminstallatie of aangesloten apparaat.

Streamen op je platenspeler

Wanneer je voor het eerst het tabblad muziekbronnen opent, kan het een beetje overweldigend zijn. Er zijn zo veel verschillende opties! Zo is er meestal een optie voor streamingdiensten en internetradio, maar ook voor fysieke ingangen op het apparaat dat je gebruikt (zoals USB of aux-ingang). Als uw luidspreker slechts één type ingang heeft, zoals Bluetooth, dan is dat alles wat dit gebied zal weergeven. Als er echter meerdere soorten ingangen zoals HDMI en audio in/uit poorten beschikbaar zijn op de Denon AVR-X6700H AV-receiver dan zullen die hier ook verschijnen.

Het slimme van het Denon platform is dat je ook ingangen op een ander apparaat kunt selecteren. Zit je in je hobbykamer met een denon home 350 en wil je de plaat horen die op een platenspeler draait die beneden hangt van een AV-receiver? Tik dan op de phono-ingang van de receiver in app, waardoor ook in andere kamers kan worden afgespeeld. Hetzelfde geldt bij gebruik van cd-spelers of zelfs tv-geluid!

High-res audio

Het Home-platform is een geweldige manier om uw eigen muziekbestanden af te spelen. Het systeem speelt populaire formaten zoals AAC en MP3 af, maar houdt ook rekening met verliesvrije en high-res formaten zoals FLAC, Apple Lossless (AL), of DSD. Deze kunnen worden afgespeeld vanaf USB-sticks of servers op het netwerk.

Het ontwerp van de Denon Home zit boordevol geavanceerde technologie en gebruikt zijn krachtige geïntegreerde luidsprekers om de kamer te vullen met goed geluid. Wil je nog meer authentiek geluid, koppel er dan twee aan elkaar voor een echt stereosysteem.

Innoverend Denon Home

De diepe wortels van Denon Home werken al 110 jaar aan geluidskwaliteit, maar er zijn ook enkele innovaties op komst. We horen gefluister in de wandelgangen over meer compatibele apparaten en een make-over van hun app. Er komen ook software-updates die functies als draadloze subwoofers en achterluidsprekers uitbreiden via dit platform, dat al erg volwassen is. Misschien komen er zelfs nog meer diensten bij! Kunnen we later dit jaar een afspraak in uw agenda inpassen?