Beste speakers voor thuis. Dit zijn je opties.

Als je op zoek bent naar een speaker voor thuis dan ben je vanzelfsprekend opzoek naar de beste geluidservaring mogelijk. Wat je als goed geluid ervaart is persoonlijk. Desalniettemin zijn er meerdere punten waar je op moet letten als je op zoek bent naar de beste speakers voor thuis.

Beste luidsprekers

Maar wat is dan de beste speaker voor thuis? Ieder soort en merk speaker heeft namelijk een eigen geluid. Jouw beste speaker hoeft dus niet per se die van een ander te zijn. Gebruiksgemak, het gebruiksdoel… Dit speelt allemaal mee met wat je precies zoekt. Noem het de eerste kennismaking met de liefde van je leven; geluid! In zijn volle glorie en zoals jij het geweldig vindt. Maar je vindt je perfecte partner natuurlijk niet als je geen idee hebt waar je naar zoekt. Om deze reden is het handig om alvast wat informatie in te winnen over wat voor een speakers het beste zijn voor thuis.

Het HiFi systeem

Om te beginnen: wat is HiFi nou precies? HiFi staat voor High Fidelity. Dit betekent hoge werkelijkheidsweergave. Kortom: met HiFi speel je geluid af met heel weinig ruis en vervorming. De kwaliteit van de muziek komt het dichtst in de buurt van toen het opgenomen werd. Niet zo gek dus dat de juiste speakers een grote rol spelen bij de beleving van je HiFi installatie. Een HiFi systeem bestaat namelijk uit een versterker, speakers en optioneel een cd-speler. Je hebt dus te maken met losse onderdelen die moeten gaan samenwerken om het geluid te produceren waar jij blij van wordt, namelijk loepzuiver geluid. Omdat een HiFi systeem uit verschillende componenten bestaat kan je het systeem blijven aanpassen en upgraden, maar het is dus wel belangrijk om te weten welke speakers je bij je HiFi systeem gebruikt.

Kleine speakers

Kleine luidsprekers plaats je in een kast, aan de muur of op een statief. Het voordeel van kleine speakers is dat je ze eigenlijk altijd, in elke woning kwijt kan. Het nadeel zit hem in het volume. Kleine speakers gaan minder hard en diep, maar dat is weer ideaal als je in bijvoorbeeld een appartement woont. Ben je gek op wat extra bas, maar heb je geen ruimte voor grote speakers of een subwoofer? Dan kun je de luidsprekers wat meer tegen de muur aanzetten. Op deze manier produceren ze meer bas voor de optimale muziekbeleving.

Vloerluidsprekers

Haaks tegenover de kleine speakers staan de vloerluidsprekers. Het grootste soort speaker wat je kan krijgen. Deze luidspreker staat op de vloer en zorgt dat je jouw middenrif laat trillen door de bas en het geluid wat deze monsters kunnen produceren. Een grote luidspreker is de beste speaker voor een groot huis. Woon je klein of is de speaker bestemd voor in een kleinere ruimte? Dan kan je beter voor compacte, kleine speakers gaan. Je buren zullen je dankbaar zijn.

898,00

10 beoordelingen
Voor 23:30 besteld, morgen in huis

1.198,00

0 beoordelingen
Voor 23:30 besteld, morgen in huis

Subwoofer

Gote vloerluidsprekers zijn een lust voor het gehoor, maar de hele dag tegen die monsters van een speakers aankijken.. Dat is andere koek! In dat geval kun je beter kiezen voor subwoofers. Deze zijn klein, overal neer te zetten en een speaker is voldoende voor een onvergetelijke bas. Er zijn ook actieve luidsprekers met een subwoofer aansluiting. Door deze aan te sluiten op de speaker heb je binnen een handomdraai een bas die je normaal alleen bij de vloerluidsprekers hoort.

Draadloze speakers

Spotify en ITunes. Via Wi-Fi of Bluetooth… De draadloze mogelijkheden zijn grenzeloos. Binnen een handomdraai heb je toegang tot de meest uitgebreide muziekcollectie ter wereld. Draadloze luidsprekers zijn ideaal als je gaat voor gebruiksgemak. Het is echter wel belangrijk om te kijken of je speaker wel het geluid geeft wat je voor ogen hebt. Er zijn merken met een serieus bereik en die hebben meestal de multi-room optie om de speaker set uit te breiden en voor een driedimensionaal surround sound te zorgen. Zo kan je door het hele huis van muziek genieten.

Actieve luidsprekers: De beste allround speakers voor thuis

Er zijn meer verschillen tussen actieve en passieve luidsprekers. Één van de voornaamste is dat je met een actieve luidspreker geen losse versterker hoeft te kopen. Het is een kwestie van inpluggen op je telefoon, televisie of computer en luisteren maar. De geluidskwaliteit van actieve luidsprekers is van HiFi-kwaliteit en als je voor een extraatje gaat dan zijn er actieve luidsprekers met een subwoofer aansluiting om het gevoel nog completer te maken.