Wilt u genieten van uw favoriete nummers in de tuin, op het dak of zelfs onder? Buitenspeakers zijn perfect omdat ze weerbestendig zijn. Gewone luidsprekers voor binnen zullen het buiten niet lang uithouden door regen en andere elementen! Dus als u op zoek bent naar langdurig buitengeluid dat beschermd blijft tegen alle soorten natuurgeweld, bekijk dan speakers die geschikt zijn voor buitengebruik.

Wat maakt een goede luidspreker? Waarom zou je er niet eerder één kiezen welke draadloos is en Bluetooth toegang heeft tot je apparaten? De kans is groot dat hij lang niet zo helder klinkt of dezelfde diepte heeft als de muziek die uit echte luidsprekers komt. Dus ook al zijn er misschien minder draden in de buurt die na verloop van tijd gemakkelijk in de knoop kunnen raken – waarom zou u niet investeren in iets beters op dit moment!

Met buitenspeakers kunt u genieten van geluid van hoge kwaliteit zonder dat u het volume te hard hoeft te zetten. Het extra vermogen verbetert niet alleen de kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat je buren niet zullen klagen over geluidsoverlast.

Buitenspeakers

Buitenspeakers voor elk budget

Als u op zoek bent naar een fantastisch buitengeluid, zal zelfs een betaalbare optie zoals de Power Dynamics BGO65 een behoorlijk geluid leveren. Als u echter helemaal uit wilt gaan – B&W heeft diverse speakers ontwikkeld die niet alleen een hoogwaardig design en geluid bieden, maar ook geschikt zijn voor gebruik binnenshuis!

De buitenspeakers worden geleverd met een ophangsysteem, waardoor ze gemakkelijk te monteren en te verwijderen zijn. Ze hebben ook grote schroeven aan beide uiteinden, of op één punt waar de kabels samenkomen, om ze gemakkelijker te kunnen monteren/verwijderen tijdens de winteropslag.

Handig om te weten over buitenspeakers

Met buitenluidsprekers heb je een geweldige soundtrack voor je barbecues of feestjes, zonder dat je de buren hoeft te storen. En wanneer je ze combineert met een draadloos muzieksysteem, is het gemakkelijk en handig om alles vanaf je telefoon te bedienen. Maar het vinden van de juiste buitenluidsprekers kan een uitdaging zijn. Houdt ook het rekening met het volgende:

  • Buitenluidsprekers zijn ontworpen om buiten te hangen, maar u zult er meer profijt van hebben als u ze op een droge plaats opbergt zodra de herfst begint. Het is belangrijk dat dit soort luidsprekers gemakkelijk te monteren en te demonteren zijn, omdat ze waarschijnlijk minstens één keer tijdens hun levensduur onderhoud nodig zullen hebben.
  • Buitenluidsprekers zijn ideaal om naar muziek te luisteren wanneer u in de achtertuin bent. U kunt ze onder een afdak hangen zodat ze niet worden beïnvloed door regen of direct zonlicht, wat het gemakkelijker maakt om van uw favoriete nummers te genieten zonder u zorgen te maken over de weersomstandigheden. Maar buitenluidsprekers worden bijna nooit gebruikt om echt kritisch naar muziek te luisteren, dus u kunt ze ophangen waar u maar wilt, bijvoorbeeld onder een afdak. Dat geeft alsnog een geweldig geluid en de luidsprekers zijn beschut tegen de elementen!
  • De draadloze multiroom-luidspreker op batterijen is een uiterst flexibele oplossing die u zowel buitenshuis als binnenshuis kunt gebruiken.
  • We kennen allemaal de beproeving van het moeten blazen van onze muziek om het te kunnen horen, maar dankzij de nieuwe technologie van buitenspeakers kunt u luisteren op een laag volume en toch een perfecte helderheid hebben. Uw buren zullen u dankbaar zijn!

Buiten muziek afspelen met je telefoon

Als u uw buitenluidsprekers wilt aansluiten op de rest van uw huiskamerinstallatie, kan dat een heel gedoe zijn. U moet telkens opstaan om een ander nummer af te spelen of het volume te regelen. Bovendien is het leggen van kabels tussen al deze apparaten een beperking voor de plaatsing ervan in uw huisinstallatie. Niet ideaal als u graag buiten luistert!

Gelukkig zijn er multiroom-systemen waarmee gebruikers hun muziek draadloos kunnen bedienen via Wi-Fi en smartphones – zoals Sonos, Bluesound of Denon’s HEOS. U hebt maar één kabel nodig voor elke luidspreker, zodat alles is aangesloten op een audionetwerk voor eenvoudige toegang via Bluetooth.

Deze oplossing brengt bedieningsgemak en mogelijkheden naar een geheel nieuw niveau! De muziek op het terras is perfect gesynchroniseerd met de woonkamer, keuken en alle andere kamers. Je kunt het bedienen via een app op je telefoon, zodat je nooit het zicht verliest op de barbecue terwijl je eventuele volumeproblemen moet oplossen.

Als u op zoek bent naar een mooie, stationaire oplossing die een geweldig geluid levert, dan is de HEOS Amp gekoppeld aan Bowers & Wilkins AM-1 luidsprekers een optie. Het vergt wat fijnafstelling en het is niet de goedkoopste methode, maar deze combinatie geeft je toegang tot draadloze muziek in echte hifi-kwaliteit. Bluesound en Sonos hebben vergelijkbare oplossingen, dus er zijn genoeg opties om uw zomeravonden te vullen met goede geluiden!

Wat als je buiten in de zon naar muziek zou kunnen luisteren en binnen wanneer het regent? Bluesound heeft een superflexibele multiroom-luidspreker op batterijen die overal mee naartoe kan worden genomen. Deze slimme outdoor oplossing is qua geluidskwaliteit vergelijkbaar met stationaire speakers; er zijn echter beperkingen met draadloze verbindingen. Wanneer u weer naar binnen gaat, gebruikt u deze krachtige Sonos Move voor flexibiliteit van de luisterervaring in uw hele huis!

Met een multiroom systeem kunt u op elk moment van de dag in verschillende kamers naar uw favoriete muziek luisteren. Dit is perfect voor het diner wanneer achtergrondmuziek de sfeer bepaalt en op zaterdagavond tijdens een feestje buiten waar geweldige dansbare deuntjes nodig zijn!

Buitenspeakers installatie

Als u al een installatie hebt, maar ook buiten naar muziek wilt luisteren, hoeft dat niet altijd duur te zijn. Alles wat u nodig hebt zijn een paar goede buitenluidsprekers en een paar audio kabels. En als uw versterker geen twee sets uitgangen voor hetzelfde versterkerkanaal ondersteunt (gebruikt door zowel binnen- als buitenluidsprekers), sluit u ze met kabels aan op de enkele aansluitingen waar gewone binnenluidsprekers op worden aangesloten. Als ze worden gevoed via lichtschakelaars of andere stopcontacten die gemakkelijk kunnen worden uitgeschakeld – dan is het nog gemakkelijker!

Bij Audiogigant hebben we hoogwaardige luidsprekers voor alle buitenlocaties. Als u nog vragen heeft over een van onze producten of diensten, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten! Wij hopen dat u na het lezen van deze tekst goed op weg bent naar een prachtige tuin met de best mogelijke geluidsinstallatie.