Tips om karaoke zelf te organiseren

Karaoke zelf organiseren: zo doe je het!

Wie houdt er nou niet van om uit volle borst mee te zingen met de laatste hits en de beste klassiekers? Een avondje karaoke is een gegarandeerde hit voor verjaardagen, vrijgezellenfeesten en familiefeestjes. Je kunt daarvoor natuurlijk naar een karaokebar, maar ook thuis kun je prima karaoke organiseren. De benodigde apparatuur is namelijk betaalbaar en erg makkelijk aan te sluiten. Leer hier wat je allemaal nodig hebt om je eigen karaokeset compleet te maken!

Wat heb je nodig voor karaoke thuis op de tv?

Om karaoke zelf te organiseren heb je natuurlijk wel een aantal benodigdheden nodig:

1. Computer of laptop
Je computer gebruik je om de muziek af te spelen en de lyrics te laten zien. Je kunt op YouTube veel karaokeversies van beroemde nummers vinden of aparte software aanschaffen voor een uitgebreid aanbod.

2. Speakers
Veel verschillende geluidsinstallaties, met zowel actieve als passieve speakers, zijn geschikt voor karaoke. Let er wel op dat de luidsprekers een of meerdere aansluitingen voor microfoons en een aansluiting voor je computer of laptop hebben. Heb je al een set goede speakers, maar hebben deze geen microfooningang? Dan kun je er ook voor kiezen om een mengpaneel aan te schaffen. Je kunt hier je microfoons op aansluiten en het mengpaneel kan dan weer aangesloten worden op je luidsprekers. Zo hoef je niet meteen een hele nieuwe geluidsinstallatie te kopen!

Voor een avondje karaoke in je woonkamer heb je geen speakers met een erg hoog vermogen nodig, maar voor een zaaltje wil je een installatie die een stuk krachtiger is, inclusief een subwoofer voor de lage tonen en om de gehele geluidskwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Wil je dat je karaokeset compleet mobiel is? Kies dan actieve versterkers met ingebouwde accu’s.

3. Microfoons
Meezingen met je favoriete nummer is natuurlijk pas karaoke als je een microfoon in je hand hebt! Draadgebonden en draadloze microfoons behoren tot de mogelijkheden. Kies je een bedraad model? Zorg er dan voor dat je ook de juiste kabel hebt. Let bij draadloze microfoons op de frequentieband.

4. Aparte monitor, tv of beamer
Je kunt natuurlijk de teksten lezen vanaf je laptop of computerscherm, maar je karaokeavond is nog leuker als iedereen mee kan lezen vanaf een groot scherm. Je kunt de meeste tv’s als tweede scherm aansluiten op je computer of laptop, of een beamer gebruiken voor een echt professionele uitstraling. Zo kan het hele publiek lekker uit volle borst meezingen.

En daarmee is je karaokeset compleet! Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare karaokeset aanschaffen. Deze bestaat uit microfoons en een geluidsinstallatie, zodat je zelf alleen maar een laptop hoeft toe te voegen. Sommige sets zijn zelfs compleet met lichteffecten! Zo wordt je karaokeavond pas echt feestelijk.

 

Karaokeset voor professioneel gebruik

Karaoke thuis op je tv is natuurlijk prima voor een gezellig avondje met je beste vrienden, maar soms wil je het groter aanpakken. Wil je een professionele karaokeavond organiseren in je kroeg of bar? Een karaokeset voor professioneel gebruik bestaat in principe uit dezelfde onderdelen, maar het is belangrijk om betere kwaliteit apparatuur te kiezen met grotere speakers, zodat het hele publiek van de muziek kan genieten. Wil je daarnaast ook als DJ aan de slag? We hebben ook handige tips voor beginnende DJ’s!

Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om karaoke zelf te organiseren – thuis of in een zaaltje. Bekijk meteen onze speakers, microfoons en complete karaokesets voor professioneel of thuisgebruik. Als je je bestelling voor 22.00 uur plaatst, kun je morgen al naar hartelust meezingen met je lievelingstrack!