Als je op zoek bent naar de beste draadloze oordopjes op de markt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de drie beste draadloze oordopjes en vertellen we je alles wat je erover moet weten. Dus als je wilt weten welke oordopjes de beste zijn, lees dan snel verder!

Wat zijn de voordelen van draadloze oordopjes?

Je handen vrij hebben is heel belangrijk om meer dingen te kunnen doen en wie een druk leven heeft weet dat maar al te goed. Een waardevolle hulp kunnen dan draadloze oordopjes zijn die je niet lastigvallen met in de knoop geraakte draden.

Als je nog nooit een paar oordopjes hebt gehad, mis je zeker iets. Ze zijn veel handiger dan gewone hoofdtelefoons omdat je geen last hebt van draden. Draadloze oordopjes zijn ook geweldig voor mensen die altijd onderweg zijn, omdat ze zo gemakkelijk mee te nemen zijn. Je kunt ze in uw tas of zak stoppen en hoeft niet bang te zijn dat ze in de knoop raken.

De beste draadloze oordopjes zijn ook zeer comfortabel om lange tijd te dragen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent ze te gebruiken bij het sporten of hardlopen. Je wilt er zeker van zijn dat ze niet uitvallen en op hun plaats blijven zitten. Ga je ze gebruiken tijdens het fitnessen en bij het hardlopen? Dan heb je wellicht een andere versie nodig die niet zo gemakkelijk uit je oren valt. Om deze vragen te beantwoorden hebben we een aantal producten voor je bekeken en vergeleken.

De beste draadloze oordopjes van 2023

We hebben hier enkele oortjes bekeken die onze aandacht hebben getrokken. Bekijk hun functies om te begrijpen welk model de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

#1 – Apple AirPods met oplaadcase

Onder de beste oortjes van 2022 moeten we onmiddellijk die van Apple plaatsen, die een van de best verkochte modellen op internet zijn: In feite hebben ze het voordeel dat ze niet bewegen wanneer ze worden gedragen, omdat ze zich perfect aanpassen aan de oorschelp, wat ideaal is bij het sporten.

Hun ontwerp is ontworpen om je in staat te stellen de oortelefoons in de oorschelp te plaatsen, zodat ze op de beste manier passen en om te voorkomen dat ze uit je oren vallen. De producten van Apple staan ​​zeker niet bekend als goedkoop en deze design oordopjes zijn daarop geen uitzondering, dus ze zijn misschien niet voor iedereen betaalbaar.

Een voordeel is ook dat je ze zonder stroom op kunt laden en dan hebben ze een volle batterij die ongeveer 3 uur mee gaat. Wanneer je wel stroom kunt gebruiken gaan ze een uur of 5 mee.

Hoewel ze goed werken met andere apparaten kun je ook profiteren van veel extra functies als je een iPhone of een iPad hebt. De geluidskwaliteit is subliem en hoewel de kosten erg hoog zijn hebben de oortjes wel de allerhoogste prijs-kwaliteitsverhouding.

Momenteel zijn ze naar alle waarschijnlijkheid het beste wat de oortelefoonmarkt te bieden heeft op het gebied van ergonomie en stijl en als je een iPhone hebt, kun je bijna niet meer zonder.

Bekijk Apple AirPods

#2 – Bose SoundSport, draadloze sport-oordopjes

De draadloze oordopjes van Bose behoren tot de beste Bluetooth oordopjes in omloop, gezien de aanwezigheid van de inzetstukken, in drie verschillende maten, die de hoofdtelefoon zelfs tijdens het sporten in de oren laten zitten. Het opladen duurt zes uur en je hebt maar twee uur nodig om ze gebruiksklaar te hebben. De kosten van dit model zijn niet laag, maar de eigenschappen maken de prijs ervan meer dan waard.

In de verpakking zitten drie inzetstukken van verschillende grootte, zodat je ze aan jouw oren kunt aanpassen. Ze zijn bestand tegen zweet of regen en behoren tot de beste Bluetooth-headsets die er zijn, en ze kunnen ook het NFC-systeem gebruiken om meer mogelijkheden te bieden om verbinding te maken met andere apparaten. De batterij gaat zes uur mee en is eenvoudig weer op te laden via de meegeleverde USB-kabel. Gebruikers waarderen het gebruiksgemak.

Bose Soundsport oordopjes

#3 – Beats Flex oordopjes

De oordopjes van de fameuze Dr. Dre zijn een goede oplossing voor degenen die niet weten welke goede oortjes ze moeten kiezen voor een betaalbare prijs. Het is een magnetisch model, voorzien van een automatische afspeel/pauze functie.

Gebruikers waarderen dit model vooral omdat het compatibel is met de iPhone, dus net als een paar Apple AirPods. Dit is mogelijk doordat ze zijn uitgerust met een speciale chip, en omdat ze zeer comfortabel zijn om te dragen dankzij de oordopjes die verkrijgbaar zijn in vier verschillende maten kunnen ze zich qua comfort, kwaliteit en ontwerp ook meten met de Airpods.

De functie voor het delen van audio is ideaal, waardoor je naar dezelfde inhoud kunt luisteren, zelfs op een andere hoofdtelefoon van verschillende typen. De oortjes hebben ook ingebouwde bedieningselementen voor muziek, bellen en voice-assistent.

Beats Flex oordopjes

Hoe kies je de beste oordopjes?

Met de oortelefoons kun je vrijer bewegen, omdat je dan altijd jouw handen vrij hebt. Welk model past het best bij jou? Het hangt ervan af hoe je ze wilt gebruiken en wat je budget is. Overweeg het volgende bij jouw aankoop:

  • Als je een model zoekt om mee te nemen tijdens het hardlopen of sporten, zorg er dan voor dat ze goed in je oor passen en er niet gemakkelijk uitvallen. In dit geval is het ook belangrijk dat ze draadloos zijn, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over draden die in de weg zitten.
  • Als je ze voor je werk of studie wilt gebruiken, is het belangrijk dat ze comfortabel zijn om lange tijd te dragen. In dat geval kunnen oortelefoons met ruisonderdrukking ook een goede optie zijn, zodat u zich beter kunt concentreren.

Als je op zoek bent naar een goedkope draadloze oordopjes, zijn er veel goede opties op de markt. Je hoeft niet per se veel geld uit te geven voor een goed paar oortelefoons.

Oordopjes met of zonder kabeltje?

Door oordopjes te gebruiken kun je alle activiteiten die je handsfree wilt doen gemakkelijker uitvoeren, omdat je hierdoor je handen vrij hebt. Als je van plan bent om alles nog gemakkelijker te maken dan kies je bij voorkeur voor een product zonder kabels voor verbinding met het apparaat, smartphone of mp3-speler, die dus gebruik maakt van de Bluetooth-verbinding.

In het geval van Bluetooth-headsets moet je de ondersteunde versie even controleren: De nieuwe beginnen met een 5, maar maak je geen zorgen als jouw smartphone een lagere versie heeft. In feite zijn dit meestal nog steeds compatibele producten met eerdere versies.

De mate van bescherming

Wanneer je besluit je oordopjes te gaan gebruiken tijdens het buitensporten dan is een factor die je absoluut niet over het hoofd mag zien de aanwezigheid van bescherming tegen weersinvloeden, vooral in onze gure herfsttijd.

De oordopjes in ons overzicht zijn stuk voor stuk van een hoge kwaliteit, dus de fabrikanten kunnen je garanderen dat je het product niet hoeft te vervangen als het in contact komt met zweet of water. Dit maakt het voor jou veilig om in de regen te gaan hardlopen, zonder een dure aankoop in gevaar te brengen. 

Levensduur van de batterij

In tegenstelling tot een model met een kabel, zijn draadloze oordopjes uitgerust met een batterij die hen een zekere zelfstandigheid garandeert. Volgens de online beoordelingen van verschillende kopers heeft lithium ion de voorkeur, die oneindig vaak kan worden opgeladen en zorgt voor een langere levensduur. Een belangrijk pluspunt is ook de case, die vaak dienst doet als powerbank en waarmee je de batterij altijd kunt opladen door simpelweg de oortelefoons erin te steken.

Daarnaast zijn er modellen die snel kunnen opladen: Geef de voorkeur aan deze als je van plan bent je oordopjes lang en ook vaak te gebruiken.

Het geluid van de oordopjes

Een factor van fundamenteel belang is de kwaliteit van de ontvangst, deze moet zorgen voor een helder en clean geluid, zowel bij het bellen als bij het luisteren naar muziek. Een element dat ervoor zorgt dat dit gebeurt, zijn de meegeleverde rubberen pads die, goed aan de oren hechten, externe ruis minimaliseren.

Het is echter ook belangrijk om niet naar een product te kijken dat te veel aan de gehoorgang kleeft, omdat dit ontstekingen of zelfs in het ergste geval gehoorverlies kan veroorzaken. In onze ranglijst vind jij verschillende modellen die mogelijk bij jou wensen en behoeftes passen.

Zorg goed voor je oordopjes

Je gelooft het misschien niet, maar er zijn enkele kleine maatregelen die de levensduur van je oordopjes kunnen beschermen. Laten we dus bekijken hoe we de oordopjes niet per ongeluk kapot maken met een verkeerde beweging.

Tenzij ze een zekere mate van bescherming hebben, mag je ze niet in contact brengen met water, wat ze echt onherstelbaar zou kunnen beschadigen. Als je de oordopjes in je oren stopt om naar muziek te luisteren, zet het volume dan niet op het maximum: Het veroorzaakt niet alleen gehoorbeschadiging, maar kan ook oortjes verpesten en het geluid vervormen.

Laat ze niet vallen; ook al zijn ze gemaakt van sterke en resistente materialen, een plotselinge schok kan het elektrische systeem binnenin beschadigen, waardoor ze onbruikbaar worden.

Tijdens het hardlopen of andere fysieke activiteiten is het raadzaam een model te kiezen dat goed in de gehoorgang past. Zo bent u er zeker van dat ze niet uitvallen bij plotselinge bewegingen en op hun plaats blijven zitten tijdens de hele training.

Veelgestelde vragen over oordopjes

Hoe gebruik je oordopjes?

Als je een smartphone hebt en van plan bent oortjes van hetzelfde merk te gebruiken, heb je een ruime keuze. Kies je voor een draadloos product, dan zul je moeten controleren of de smartphone over de Bluetooth-verbinding beschikt: maak je geen zorgen, want de nieuwste generatie heeft die zeker beschikbaar. Je moet ervoor zorgen dat de microfoon en de hoofdtoetsen aanwezig zijn, zoals die voor het beantwoorden van de oproep of voor het verhogen en verlagen van het volume. Nadat je de apparatuur hebt gecontroleerd, hoef je ze alleen nog maar in jouw oren te steken om jouw handen vrij te hebben.

Hoe maak je jouw oordopjes schoon?

Het onderhoud van de oordopjes is erg belangrijk als je wilt dat ze goed en lang werken. Net als de computertoetsen, die mogelijk niet werken vanwege de opeenhoping van stof en vuil, kan je ook problemen krijgen met oortjes als je deze niet goed wordt schoongemaakt.

Verwijder ze eerst en controleer of ze zo vuil zijn dat ze zelfs vervangen moeten worden.

Verwijder de dopjes en maak ze schoon, dit is mogelijk om ze in warm water te weken en af ​​te vegen met een schuursponsje of een tandenborstel. Wat betreft de oortelefoons, wrijf het metalen deel met een droge borstel om resten zoals oorsmeer te verwijderen en desinfecteer ze vervolgens met een vel absorberend papier gedrenkt in alcohol. Het allerbelangrijkste is om geen doeken te gebruiken die pluisjes afgeven en om het product niet in contact te laten komen met vloeistoffen.

Hoe moet je de oordopjes dragen?

De eerste stap is altijd om te controleren of de meegeleverde rubberen kussentjes de grootte van jouw gehoorgang hebben.Als ze te klein zijn dan zouden de oortelefoons het risico lopen te vallen en andersom als ze te groot zouden zijn dan zou het onmogelijk zijn om deze te dragen.De meeste producten op de markt bevatten coatings van ten minste twee maten waarvan je de juiste kunt kiezen. Op deze manier vermijd je dat deze apart moet kopen en meer uitgeeft dan verwacht.

Comfort moet het sleutelwoord zijn, want een groter model of een model dat de neiging heeft om in de gehoorgang te knijpen, zal niet alleen moeilijk te dragen zijn, maar kan ook schade veroorzaken door overmatige geluidsisolatie.